DART - zdjęcia Strona Główna DART - zdjęcia
Witamy na forum dyskusyjnym wszystkich miłośników darta niezależnie od miejsca zamieszkania, przynależności klubowej, organizacyjnej, itp.
Zarejestruj się i dyskutuj z nami.


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Konfiguracja automatu
Autor Wiadomość
misiopierdolnik 


Wiek: 33
Dołączył: 25 Lis 2013
Posty: 7
Skąd: Festung Breslau
Wysłany: Nie Gru 15, 2013 10:41 pm   Konfiguracja automatu

Wie ktoś jak skonfigurować automat do darta Darts Kings?

http://www.euroing.hr/eng...ing_darts_v.jpg

Taki model. Nie moge się doszukać instrukcji w internecie,a chcialem ustawić tak,zeby 501 nie kosztowalo 2 zyla tylko 1... i zeby za 5 pln bylo 6 kredytow.
 
 
sailorripley 
www.strefadarta.pl



Drużyna: Dream Team Konin
Tarcza: Blade 4
Lotki: The Menace - 17gr (soft), 19gr (steel)
Pomógł: 17 razy
Wiek: 38
Dołączył: 17 Sty 2006
Posty: 1953
Skąd: Konin
Wysłany: Pon Gru 16, 2013 12:06 am   

otwierasz drzwiczki i znajdujesz wewnątrz trzy zielone przyciski.
Dwa będą obok siebie a jeden po prawej stronie drzwiczek.
z tych dwóch wciskasz dolny klawisz.
nie za długo bo wejdziesz w opcję reset, albo pojawi się komunikat 7-0 - wtedy wyłącz i włącz maszynę z prądu.
jeśli zrobisz to dobrze to maszyna poprosi o hasło - domyślnie: 5xD25.
wchodzisz w menu i przestawiasz co chcesz.
w Menu PRG znajdziesz obie opcje o które pytasz.
wybierasz i zatwierdzasz oczywiście klawiszami wyboru. (Option I - to zmiana, Option II - to zatwierdzenie).

piszę z pamięci ale raczej nic nie pokręciłem.
 
 
 
misiopierdolnik 


Wiek: 33
Dołączył: 25 Lis 2013
Posty: 7
Skąd: Festung Breslau
Wysłany: Śro Gru 18, 2013 4:26 pm   

Sa trzy przyciski na płycie sterującej. Reset i na srodku 2 jeden pod drugim. Po naciśnieciu pierwszego (górnego) pojawia się monit o hasło. Niestety nie da sie go niczym wpisac. Może opisujesz inny model maszyny?
 
 
misiopierdolnik 


Wiek: 33
Dołączył: 25 Lis 2013
Posty: 7
Skąd: Festung Breslau
Wysłany: Śro Gru 18, 2013 5:09 pm   

Ok, chodziło o wklepanie bulla 5 razy... głupota niestety nie boli. Uadło mi sie dostać do ustawien. Mam 4 kanały z ustawieniami. Jakie wartosci mam ustawić dla nich tak aby 501 bylo za 1 pln od gracza ?
 
 
sailorripley 
www.strefadarta.pl



Drużyna: Dream Team Konin
Tarcza: Blade 4
Lotki: The Menace - 17gr (soft), 19gr (steel)
Pomógł: 17 razy
Wiek: 38
Dołączył: 17 Sty 2006
Posty: 1953
Skąd: Konin
Wysłany: Śro Gru 18, 2013 6:13 pm   

misiopierdolnik napisał/a:
Ok, chodziło o wklepanie bulla 5 razy...


:brawo: :brawo: :brawo:

powinien pojawić się skrót opcji menu.
Niestety nie pamiętam kolejności.
PRG, DEL, CPG.

CPG to credit per game.
wszystkim sterujesz z tablicy:
Option I to zmiana,
Option II to zatwierdzenie
a strzałki góra/dół służą do zmiany opcji.

znajdujesz opcję CPG i wybierasz sobie np. 501 DO i ile ma kosztować jedna gra.
każdy rodzaj gry wprowadzasz osobno - czyli jeśli wybierzesz 501 i wprowdzisz wartość to potem dla Double-out, master-out czy cricketa osobno wprowadzasz wartości.

Funkcję ile ma kredytów dać moneta powinieneś znaleźć w podmenu PRG (prg 3).
masz 4 kanały czyli cztery rodzaje monet. Np.pierwszy kanał 1PLN i wybierasz na tarczy ile ma taka moneta dać kredytów.

P.S.Górny przycisk służy to ręcznego nabijania kredytów, ale max 10 za jednym wciśnięciem (wybierasz wartość od 1-10 naciskając tarczę)
 
 
 
misiopierdolnik 


Wiek: 33
Dołączył: 25 Lis 2013
Posty: 7
Skąd: Festung Breslau
Wysłany: Czw Gru 19, 2013 9:17 am   

W prg3 mamy wybór 5 kanałow (kasownik programowany jest na 3 rodzaje monet). Po wejsciu w prg3 pojawia sie napis o wlozenie monety,pomijam to by recznie ustawić. I teraz wartosci mozna ustawic od 0 do 500 000 000 ktore skacza w kolejnosci najpierw co 250,potem co 500 nastepnie co 10 000. Kasownik na naklejce ma rowniez 5 kanalow ,a zaznaczone ma na tabeli na nim,ze 1 pln jest na 3 kanale,2 na 4,5 na piątym. Moje pytanie jest takie... Jakie wartosci mam prypisac czy to tarcza czy recznie poszczegolnym nominałom monet? Czy 1 pln ma byc ustawiony na 10 000?

co do credit per game już doszedłem co i jak,wiec tam mam wszystko ustawione.
 
 
sailorripley 
www.strefadarta.pl



Drużyna: Dream Team Konin
Tarcza: Blade 4
Lotki: The Menace - 17gr (soft), 19gr (steel)
Pomógł: 17 razy
Wiek: 38
Dołączył: 17 Sty 2006
Posty: 1953
Skąd: Konin
Wysłany: Czw Gru 19, 2013 9:30 am   

masz kanaly z monetami i wybierasz dany kanal a wartosc wpisujesz recznie (wciskajac pole single w tarczy).
mozesz tez pozmieniac ustawienia monet: wybierasz kanal, wrzucasz monete i maszyna monete juz sobie zapamieta.
Np. ustawiasz channel 1 wrzucasz 1PLN i wciskasz pole single 2 i zatwierdzasz.
wtedy na kanale 1 bedzie ustawiona moneta 1PLN która da dwa kredyty.

taka ciekawostka - w Kingu da sie ustawic granie bez wrzucania monet ale to wyzsza szkola jazdy.
 
 
 
misiopierdolnik 


Wiek: 33
Dołączył: 25 Lis 2013
Posty: 7
Skąd: Festung Breslau
Wysłany: Pią Gru 20, 2013 9:04 am   

Tak jak myślałem kanał 1 i 2 sa u mnie nie aktywne. Dopiero kanał 3,4 oraz 5 przypisane są kolejno do 1,2 i 5 pln. Całość udało mi sie zaprogramować prawie tak jak chciałem. Dziękuje Ci serdecznie za pomoc sailorripley.

A jeśli ktoś by potrzebował manuala do tego lub innych automatów (bo w poszukiwaniu jednej zdobylem kilka innych) to proszę pisać chętnie podeśle;)

Pozdrawiam Forumowiczów.
 
 
sailorripley 
www.strefadarta.pl



Drużyna: Dream Team Konin
Tarcza: Blade 4
Lotki: The Menace - 17gr (soft), 19gr (steel)
Pomógł: 17 razy
Wiek: 38
Dołączył: 17 Sty 2006
Posty: 1953
Skąd: Konin
Wysłany: Pią Gru 20, 2013 9:41 am   

misiopierdolnik napisał/a:
Dziękuje Ci serdecznie za pomoc sailorripley.


nie ma sprawy.

kliknij "Pomogl" jesli mozesz.
 
 
 
misiopierdolnik 


Wiek: 33
Dołączył: 25 Lis 2013
Posty: 7
Skąd: Festung Breslau
Wysłany: Sob Gru 21, 2013 10:29 am   

A może wiesz cos o automatach wiszących?

Mam tutaj takiego malego szkraba ktory legitymuje sie tym ze jest w trybie servisowym (po nacisnieciu czegokolwiek na tablicy dolny wyswiatlacz pokazuje co bylo naciśniete)

Automat wygląda tak http://allegro.pl/profesj...html?source=mlt
 
 
sailorripley 
www.strefadarta.pl



Drużyna: Dream Team Konin
Tarcza: Blade 4
Lotki: The Menace - 17gr (soft), 19gr (steel)
Pomógł: 17 razy
Wiek: 38
Dołączył: 17 Sty 2006
Posty: 1953
Skąd: Konin
Wysłany: Sob Gru 21, 2013 8:36 pm   

misiopierdolnik napisał/a:
A może wiesz cos o automatach wiszących?

Mam tutaj takiego malego szkraba ktory legitymuje sie tym ze jest w trybie servisowym (po nacisnieciu czegokolwiek na tablicy dolny wyswiatlacz pokazuje co bylo naciśniete)

Automat wygląda tak http://allegro.pl/profesj...html?source=mlt


niestety nie.
 
 
 
mokry1994 


Wiek: 23
Dołączył: 04 Sty 2014
Posty: 3
Skąd: Kolbuszowa
Wysłany: Sob Sty 04, 2014 1:42 pm   

Witam!
Mam nietypowe pytanie ale nigdzie nie mogę uzyskać na nie odpowiedzi. Mianowicie posiadam darta Diamonds Darts i wyskoczył błąd Varioda v11 60, i nie mam pojęcia co z tym zrobić... Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?
 
 
mokry1994 


Wiek: 23
Dołączył: 04 Sty 2014
Posty: 3
Skąd: Kolbuszowa
Wysłany: Nie Sty 05, 2014 11:31 am   

sailorripley, Witam!
Mam nietypowe pytanie ale nigdzie nie mogę uzyskać na nie odpowiedzi. Mianowicie posiadam darta Diamonds Darts i wyskoczył błąd Varioda v11 60, i nie mam pojęcia co z tym zrobić... Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?
 
 
sailorripley 
www.strefadarta.pl



Drużyna: Dream Team Konin
Tarcza: Blade 4
Lotki: The Menace - 17gr (soft), 19gr (steel)
Pomógł: 17 razy
Wiek: 38
Dołączył: 17 Sty 2006
Posty: 1953
Skąd: Konin
Wysłany: Nie Sty 05, 2014 12:01 pm   

@mokry1994

nie pomogę Ci.
Nie jestem serwisantem i nie znam się na tym przesadnie. Wyjątkiem jest King`s bo całe życie akurat na kingach grywałem i trochę pomagałem właścicielowi przy czyszczeniu i zmianach ustawień.
polecam skontaktować się z jakimś opem, może Ci da namiary na dobrego serwisanta.
 
 
 
szyba 


Dołączył: 18 Gru 2015
Posty: 1
Skąd: Katowice
Wysłany: Pią Gru 18, 2015 10:53 am   

Witam.
Posiadam automat daryde w moim pubie.
Zmieniłem w nim klocki, mate, tą druga mate z czujnikami i dart sprawuje się na dzień dzisiejszy bardzo dobrze.
Pozostał jeden, istotny problem.
Dart w środku obok płyty głównej ma przełącznik, dzięki któremu dart przechodzi w tryb ustawień.
Po ustawieniu wszystkiego, przerzucam przełącznik w drugą stronę, dart wpada w tryb gry.
Wszystkie ustawienia które zmieniłem, są aktualne.
Niestety, po wyłączeniu maszny i ponownym podłączeniu do sieci, ustawienia te znikają.
Nie wiem czy maszyna posiada jakąś baterię, niestety na płycie głównej nic nie widzę.

Poniżej zdjęcia maszyny i płyty głównej.

https://goo.gl/photos/REHsbo1SFBP5fKWv9

https://goo.gl/photos/RRcBRvTsTewT1H1z7

https://goo.gl/photos/ajp4hQq9D6gfkv9J8
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group