DART - zdjęcia Witamy na forum dyskusyjnym wszystkich miłośników darta niezależnie od miejsca zamieszkania, przynależności klubowej, organizacyjnej, itp. Zarejestruj się i dyskutuj z nami.
Drużyna: KRW Team
Tarcza: Winmau Blade III
Lotki: Takie, których jeszcze nie zgubiłem :)
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 12:09 pm
marcin1988 napisał/a:
PS. Jak trenuję zegar singli to liczy się cały sektor łącznie z doublami i triplami czy tylko i wyłącznie pojedyncze pole?
Single to single, deble to deble a triple to triple. Czyli trenując single i rzucając doubla lub tripla nie trafiasz rzutu. Trenuj, trenuj i trenuj, a średnia będzie Ci sukcesywnie wzrastać
Tarcza: Harrows Club Classic
Lotki: Harrows Eric Bristow 18g Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 04 Lut 2008 Posty: 174 Skąd: Bielsko Biała
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 12:42 pm
Tak czytam i czytam i myśle też rzuce zegarek dabli.
Wyszło 123 lotki na dable + 10 na bulla. Bez rozgrzania tak z marszu.
_________________ Darts used : Harrows Erick Bristow
Shafts used : Snow Nylon (Medium)
Flights used : Dimplex
Best score : 180
Highest finish : 154 in comp, 170 in practise
Least darts used to finish 501 : 11
DartPro Average: 61.19
ale macie zabawę , ja np przeliczam czas poświęcony na trening .czyli np dziś zagram połowę meczu ligi angielskiej a jutro czas trwania z reklamami na wspólnej hehe ps serial podany dla przykładu.., nie oglądam
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 2:09 pm
berdi.amb napisał/a:
ale macie zabawę , ja np przeliczam czas poświęcony na trening .czyli np dziś zagram połowę meczu ligi angielskiej a jutro czas trwania z reklamami na wspólnej hehe ps serial podany dla przykładu.., nie oglądam
Na Twoim miejscu, dla potrzeb dzisiejszego treningu poświęciłbym piętnastotysięczny odcinek "Mody na Sukę"
A poważnie: moim zdaniem czas treningu nie ma większego znaczenia, liczą się regularność i koncentracja w czasie trenowania.
Drużyna: Scoffers
Tarcza: Smartness Full House
Lotki: Winmau Trina Gulliver+krótki nylon Pomógł: 5 razy Wiek: 31 Dołączył: 06 Sie 2004 Posty: 1060 Skąd: Łódź
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 10:27 am
edgaritto napisał/a:
marcin1988 napisał/a:
PS. Jak trenuję zegar singli to liczy się cały sektor łącznie z doublami i triplami czy tylko i wyłącznie pojedyncze pole?
Single to single, deble to deble a triple to triple. Czyli trenując single i rzucając doubla lub tripla nie trafiasz rzutu. Trenuj, trenuj i trenuj, a średnia będzie Ci sukcesywnie wzrastać
Tu się nie zgodzę. Jak grasz zegar singli, to interesuje Cię cały kawałek tortu.
_________________ [...] Normalnie o tej porze, wożę się po mieście
Normalnie o tej porze, raz lepiej, raz gorzej [...]
Tarcza: Winmau Champions Choice II/Bulls Advantage II
Lotki: soft kombinowane ok. 20g/steel Unicorn Phase 5 Black 26g Pomógł: 6 razy Wiek: 21 Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 150 Skąd: Toruń
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 12:26 pm
robin hooood napisał/a:
No a jak będziesz wystawiał dabla to może być problem z czystym singlem...
no niby racja ale jeśli jest się na samym początku swojej przygody z dartem to można przymknąć oko i zaliczać zarówno pojedyncze jak i double/triple
Tarcza: Harrows Club Classic
Lotki: Harrows Eric Bristow 18g Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 04 Lut 2008 Posty: 174 Skąd: Bielsko Biała
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 12:47 pm
Ja zawsze rozgrzewam się przed treningiem zegarkiem singli ale właśnie tych mniejszych bliżej środka. Można rozruszać ręke nie wkurzając się za bardzo że coś mniejszego jak dabel czy tripel nie chce wpaść.
_________________ Darts used : Harrows Erick Bristow
Shafts used : Snow Nylon (Medium)
Flights used : Dimplex
Best score : 180
Highest finish : 154 in comp, 170 in practise
Least darts used to finish 501 : 11
DartPro Average: 61.19
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 1:23 pm
Jerry napisał/a:
Tu się nie zgodzę. Jak grasz zegar singli, to interesuje Cię cały kawałek tortu.
Nie nazwał bym tego tortem, ale keksem - czasem zdarzy Ci się rodzynek w postaci pola potrójnego
To, jak kto gra jego sprawa, w każdym razie ja osobiście wolę trudniejsze rozwiązanie omawianego zegara, które bardziej redukuje późniejsze 'furowanie z klasą' na zawodach
Tarcza: Blade III
Lotki: Bulls V8 16gr. Pomógł: 1 raz Wiek: 40 Dołączył: 17 Lut 2009 Posty: 66 Skąd: Poznań
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 2:02 pm
Może nie tyle opinie co sposoby treningu . Wniosek jest jeden , jak ktoś Ci powie , że zamknął zegar singli np. po 25 lotkach , to nie załamuj rąk . Nie wiadomo w/g jakiego klucza to obliczył.
Po prostu wydaje mi sie, ze to zalezy od indywidualnego podejscia. Jezeli komus zalezy na tym, aby po prostu zaliczyc kolejna liczbe to moze uwzgledniac pola i dubli i trypli. Natomiast jezeli ktos trenuje celowanie w konkretne liczby singlowe to beda interesowaly go tylko te pola, wylaczajac duble i tryple.
Nie ma co, to zlaezy od kazdego grajacego jaki system przyjmie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum