DART - zdjęcia Witamy na forum dyskusyjnym wszystkich miłośników darta niezależnie od miejsca zamieszkania, przynależności klubowej, organizacyjnej, itp. Zarejestruj się i dyskutuj z nami.
Tarcza: Winmau Champions Choice II/Bulls Advantage II
Lotki: soft kombinowane ok. 20g/steel Unicorn Phase 5 Black 26g Pomógł: 6 razy Wiek: 21 Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 150 Skąd: Toruń
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 5:02 pm Ból kolana
Czy u was też występuje ból w kolanie nogi na której opieracie ciężar ciała? Może to ze mną jest coś nie tak a może jest to normalne skoro na nodze spoczywa ciężar 85kg?
Tarcza: Harrows Club Classic
Lotki: Harrows Eric Bristow 18g Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 04 Lut 2008 Posty: 174 Skąd: Bielsko Biała
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 9:14 pm
Mnie kolana nie bolą ale ostatnio coś mi zaczeło w łokciu chrupać. Trzeba powtórzyć kuracje na stawiki bo coś się sypie chyba.
_________________ Darts used : Harrows Erick Bristow
Shafts used : Snow Nylon (Medium)
Flights used : Dimplex
Best score : 180
Highest finish : 154 in comp, 170 in practise
Least darts used to finish 501 : 11
DartPro Average: 61.19
Aktor grający Dr House-a chciał zrezygnowac po którymś sezonie z roli gdyż z powodu specyficznego chodu o lasce zaczął mieć prawdziwe problemy z nogą
Podobnie może być w darcie i każdej innej dziedzinie życia, jesli jedna z częsci ciała jest nadwyrężana i nadmiernie eksploatowana (i nie mówię tu o myśleniu ).
Drużyna: Dartchester Utd.
Tarcza: Bull Advantage II
Lotki: Designa Hellraiser 19,3g Pomógł: 1 raz Wiek: 40 Dołączył: 20 Mar 2009 Posty: 305 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 9:41 pm Re: Ból kolana
JureXXX napisał/a:
Czy u was też występuje ból w kolanie nogi na której opieracie ciężar ciała? Może to ze mną jest coś nie tak a może jest to normalne skoro na nodze spoczywa ciężar 85kg?
Pocieszę cię że właśnie przechodzę kontuzje (nadwyrężenie?) stopy a właściwie to chyba kość stępu i kości śródstopia. U mnie ten nacisk na nogę to ponad 107 kg
Z łokciem miałem problemy dużo wcześniej - na szczęście już teraz dopracowałem styl rzucania i kontuzja jak na razie nie wraca
mam jeszcze jedno pytanie (moze trochę głupie ale je zadam)
Zauważyłem, że łydka nogi na której opieram się podczas rzutu jest większa od drugiej
po zmierzeniu wyszło 4 cm róznicy w obwodzie
Lotki: 18 g Wayne HAWAII 501 Mardle
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 5:23 pm
W sumie temat bólu to się podepnę. Od jakiegoś czasu, podczas gry (już po pierwszych 5 min.) odczuwam silny ból łokcia, oraz charakterystyczne chrupanie kości w momencie prostowania ręki. Czy ktoś wie co mogłoby być tego przyczyną? Nie wiem czy to może być wina techniki rzutu bo wcześniej grałem tak samo i problem nie występował..:(
Tarcza: Harrows Club Classic
Lotki: Harrows Eric Bristow 18g Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 04 Lut 2008 Posty: 174 Skąd: Bielsko Biała
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 6:27 pm
Przyczyną tego jest nadmierne zużycie chrząstki i mazi w stawie, spowodowane bardzo powtarzalnym ruchem przy rzucie a przez to wycieraniem się stawu w tym samym miejscu. Też to mam. Aby zapobiegać leczyć polecam środki jak Artresan, ArtroStop,itp. Ja używam z Olimpu i bardzo sobie chwale. Kuracja 3-4 miesiące i można zapomnieć o problemie na kilka lat.
_________________ Darts used : Harrows Erick Bristow
Shafts used : Snow Nylon (Medium)
Flights used : Dimplex
Best score : 180
Highest finish : 154 in comp, 170 in practise
Least darts used to finish 501 : 11
DartPro Average: 61.19
Drużyna: SB
Tarcza: champions choice
Lotki: niewiadomoco 18.5g
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 6:39 pm Re: Ból kolana
JureXXX napisał/a:
Zaliczylem cos takiego po paru mcach darta (na szczescie wtedy poszedlem do szpitala
z innego powodu i miałem okazje to wyleżeć). Na usg wyszly objawy przeciazenia kolana
i od tej pory uwazam na to jak podnosze lotki z ziemi i zeby nie bylo bocznych obciazen
Jestem na 90% pewien, ze to bylo od darta
Pozdro
J.
Tarcza: Steel: Blady czy, Soft: Dart Spiel Dublin
Lotki: Steel: Phil Taylor 23g, Soft: Harrows Club Brass 18g
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 6:27 pm
Każde pokolenie jest słabsze od poprzedniego i iby taki mało kontaktowy sport a ile może się rzeczy przyczepić Jak mnie kolano boli do dodatkowo smaruje maścią rozgrzewającą i zawijam kolano w bandaż elastyczny czy zakładam opaskę
Drużyna: KRW Team
Tarcza: najlepsza, czyli blady czy :D Pomógł: 2 razy Wiek: 24 Dołączył: 03 Lis 2008 Posty: 104 Skąd: Łódź - Karolew
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 8:15 pm
geddeon napisał/a:
Zauważyłem, że łydka nogi na której opieram się podczas rzutu jest większa od drugiej
po zmierzeniu wyszło 4 cm róznicy w obwodzie
Czy macie podobne przypadki ?
Może to nie sprawka gry w darta, na przykład drugą noge miałeś może w gipsie przez długi okres czasu. no nie weim jak długo byś musiał trenować w ciepki żeby aż tak dopakować łydkę.
JureXXX napisał/a:
Czy u was też występuje ból w kolanie nogi na której opieracie ciężar ciała?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum