DART - zdjęcia Strona Główna DART - zdjęcia
Witamy na forum dyskusyjnym wszystkich miłośników darta niezależnie od miejsca zamieszkania, przynależności klubowej, organizacyjnej, itp.
Zarejestruj się i dyskutuj z nami.


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Zliczanie rzutów
Autor Wiadomość
Lord Wiader 


Drużyna: Brak drużyny
Tarcza: CB 40 W
Lotki: Harrows Ice 18g
Wiek: 40
Dołączył: 28 Lut 2011
Posty: 21
Skąd: Płock / Limerick
Wysłany: Śro Mar 02, 2011 12:15 pm   Zliczanie rzutów

Witam,
Nurtuje mnie pytanie odnośnie DartPro i metody jaką zliczacie rzuty.
Czy za każdym razem po oddanych rzutach podchodzicie do komputera i wpisujecie wyniki, czy też spisujecie je na kartce aby następnie po skończeniu treningu wklepywać je do programu ?

I jedna i druga metoda mi nie pasują, więc wpadłem na pewien pomysł.
Zamówiłem bezprzewodową klawiaturę bluetooth :



Następnie przy użyciu programu Autohotkey zamierzam przypisać klawiszom od Q do P wartości 11-20 , Z=25 , .=50 a następnie podwiesić koło tarczy, tak aby wpisywać prosto spod tarczy do programu

Sprzęt kosztował mnie mniej niż 15zł, więc nawet jak nie wypali to nie będę rozpaczał.

Oczywiście rozwiązanie to jest tylko dla potrzeb treningu, przy grach z przyjaciółmi ( stacjonarnej) raczej nie będzie używane aby nie zabić "ducha" gry i rywalizacji.
(Obecnie używam tarczy elektronicznej więc i tak samo zlicza, ale za jakiś czas planuję zakup sizalu).

Co sądzicie o takim rozwiązaniu ?
Próbował może ktoś czegoś podobnego ?
Jakie są Wasze metody na zliczanie/wprowadzanie do DartPro wyników rzutów.

Pozdrawiam
Piotrek
 
 
SiostraIrena 



Drużyna: Oś Eko- lubuska liga
Tarcza: Blade IV
Lotki: Barney 24 gr
Pomógł: 1 raz
Wiek: 42
Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 122
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Śro Mar 02, 2011 12:37 pm   

Pomysł bardzo fajny do treningu.
Niestety trochę wyłącza głowę z liczenia a potem wstyd na turniejach jak się odejmować nie potrafi... :oops:

Wiem bo sam liczę nie tak dobrze jakbym chciał ale walczę ze sobą i katuję się co by wstydu nie było.

Tak czy inaczej do treningu pomysł ciekawy
 
 
andkrol 


Tarcza: WINMAU Blade 4
Lotki: WINMAU 25g
Pomógł: 6 razy
Wiek: 58
Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 649
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Śro Mar 02, 2011 3:03 pm   

hola hola
a gdzie przypiszesz dable i triple jest tego łącznie ponad 40 liczb.
Ja mam akurat komputer na stole przy linii rzutu i po rzucie gdy jestem pewny to na numerycznej szybki wpis w tabelkę przed pójściem po lotki, a jak niepewny to szybciutko po powrocie od tarczy.
 
 
 
Lord Wiader 


Drużyna: Brak drużyny
Tarcza: CB 40 W
Lotki: Harrows Ice 18g
Wiek: 40
Dołączył: 28 Lut 2011
Posty: 21
Skąd: Płock / Limerick
Wysłany: Śro Mar 02, 2011 4:08 pm   

andkrol napisał/a:
hola hola
a gdzie przypiszesz dable i triple jest tego łącznie ponad 40 liczb.

To jest akurat bardzo łatwe do rozwiązania :)
Shift+Key (2*wartość liczby) ; Ctrl+Key(3*wartość) .
Zaprogramowanie takiej klawiaturki to nic skomplikowanego.
Ja niestety wybredny człowiek jestem i dużych lapków w domu używam tylko do innych celów niż przyjemność, gdzie muszę mieć duże i widoczne wykresy itd, jednak moim ulubionym i głównym lapkiem jest 10" Samsung, na którym nie mam klawiatury numerycznej ( tam też trzymam statystyki odnośnie wyników itd ).

Mały offtop
Żona stwierdziła, że mi odpala na głowę i dopóki nie kupię jej różowych grotów to sobie nic nowego też nie mogę sprawić :O :)
 
 
woody 


Tarcza: Blade III
Lotki: hmm Rav jakieś złożył :D
Wiek: 39
Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 106
Skąd: Łódź
Wysłany: Śro Mar 02, 2011 8:31 pm   

gdzie taką klawiaturę wyhaczyłeś?
 
 
Lord Wiader 


Drużyna: Brak drużyny
Tarcza: CB 40 W
Lotki: Harrows Ice 18g
Wiek: 40
Dołączył: 28 Lut 2011
Posty: 21
Skąd: Płock / Limerick
Wysłany: Śro Mar 02, 2011 8:38 pm   

Można kupić na e-bay ---->KLIK

Ja kupuję z HongKongu , trzeba na ogół poczekać około 2 tygodnie na przesyłkę, ale za to jest dużo taniej niż z USA czy Europy.

Jak dostanę swoją to pochwalę się jakością i jak wszystko działa.
 
 
woody 


Tarcza: Blade III
Lotki: hmm Rav jakieś złożył :D
Wiek: 39
Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 106
Skąd: Łódź
Wysłany: Śro Mar 02, 2011 8:53 pm   

szkoda że to toutchpada nie ma
 
 
Lord Wiader 


Drużyna: Brak drużyny
Tarcza: CB 40 W
Lotki: Harrows Ice 18g
Wiek: 40
Dołączył: 28 Lut 2011
Posty: 21
Skąd: Płock / Limerick
Wysłany: Śro Mar 02, 2011 9:00 pm   

woody napisał/a:
szkoda że to toutchpada nie ma

Za taką cenę nie można oczekiwać cudów, jednak jak chcesz z touchpadem to ... --->KLIK
 
 
poksil 


Dołączył: 18 Lip 2022
Posty: 13
Skąd: pl
Wysłany: Śro Maj 10, 2023 8:55 am   

A z aktualnie dostępnych rozwiązań? Ile trzeba zapłacić za coś sensownego? Jak powinno wyglądać pierwsze uruchomienie laptopa ? Czy trzeba zwracać uwagę na coś konkretnego? Jedni twierdzą, że nie robią nic, a inni wymieniają naście etapów. Co jest właściwe?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group