DART - zdjęcia Strona Główna DART - zdjęcia
Witamy na forum dyskusyjnym wszystkich miłośników darta niezależnie od miejsca zamieszkania, przynależności klubowej, organizacyjnej, itp.
Zarejestruj się i dyskutuj z nami.


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Yeety
Pon Lis 29, 2010 5:40 pm
DartPro Tournament
Autor Wiadomość
geddeon 
st.ogn. rez.



Drużyna: Dartchester Utd. Krk
Tarcza: Bull Advantage II
Lotki: Unicorn - Gripper - 22g
Pomógł: 1 raz
Wiek: 47
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 1840
Skąd: Kraków
Wysłany: Śro Gru 02, 2009 10:59 pm   

już z kolegą cris132 poradziliśmy sobie z tematem.
Wszystko chodzi. Tyle ze przez Hamachi :) I on i ja zalozylismy serwer i nawiązalismy połączenie z wynikiem pozytywnym.
Moze warto przypomniec jednego posta gdzie jasno jest temat opisany:

BZYKOL
Cytat:
Wtedy sciagacie hamachi http://programs.pl/program,516.html Jak ktos nie wie to program do tworzenia wirtulanego lana. Instalujecie program, dołączacie do utworzenej przeze mnie wirtualnej sieci
Kod:
nazwa dartpro
haslo qwerty

Procedura ta nastepuje tylko wtedy kiedy oba gracze maja wewn IP:
-odpalacie hamachi
-obaj gracze musza byc w tej samej sieci (tą co podalem)
-w programie dart pro po wlaczeniu "remonte 501" zaznaczacie"Plain IP" i wpisujecie recznie IP przeciwnika wygenerowane przez hamchi (czyli zaczynajace sie od 5.XX.XXX.XX)
I mozna grac :)

Z tym że nazwa sieci nie istnieje(taki byl komunikat) więc założylem nowa sieć
nazwa: Darternia
haslo: dart


wszystko hula
 
 
 
Yeety 


Tarcza: Winmau Blade 4
Lotki: Winmau Mark Webster 20g
Wiek: 29
Dołączył: 27 Gru 2007
Posty: 129
Skąd: Stalowa Wola/Lublin
Wysłany: Śro Gru 02, 2009 11:49 pm   

O, no to super. Też miałem ten problem, ale teraz powinno być git
 
 
 
cris132 
niezadowolony



Lotki: nie używam
Pomógł: 1 raz
Wiek: 40
Dołączył: 24 Sty 2007
Posty: 495
Skąd: óć
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 8:04 am   

WereWolf napisał/a:
cris132 napisał/a:
wywala mi błąd:
"The DartPro GameServer is not online at the address you entered. Please try again at the later time, or try another server"


jeśli wyskakuje Ci taki komunikat, znaczy to, że próbujesz się połączyć do kogoś, kto jeszcze nie uruchomił u siebie gry (serwera)


no właśnie nie!
taki błąd wyskakuje również przy wewnętrznych IP
po konfiguracji Himachi - wszystko hula
 
 
 
WereWolf 



Drużyna: Nie Wiem
Tarcza: Winmau Blade 4, Bull's Advantage Trainer
Lotki: Steel - McCoy Marksman 26g, Soft - McCoy Marksman 18g
Pomógł: 10 razy
Wiek: 36
Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 307
Skąd: Głogów
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 9:25 am   

cris132 napisał/a:

no właśnie nie!
taki błąd wyskakuje również przy wewnętrznych IP
po konfiguracji Himachi - wszystko hula

a to tego nie wiedziałem...

apropo wewnętrznych IP, to jest jeszcze inna możliwość
jeśli jesteś we własnej sieci (np. podłączone dwa komputery za routerem), lub masz możliwość uzgodnienia takich rzeczy z adminem sieci, to można przekierować odpowiedni port na twój komputer (nie pamiętam teraz numeru portu) i można będzie się łączyć bez hamachi
 
 
 
cris132 
niezadowolony



Lotki: nie używam
Pomógł: 1 raz
Wiek: 40
Dołączył: 24 Sty 2007
Posty: 495
Skąd: óć
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 11:51 am   

WereWolf napisał/a:
lub masz możliwość uzgodnienia takich rzeczy z adminem sieci

w moim przypadku - Orange - myślisz, że jest szansa na dogadanie się z adminem ?? :D
 
 
 
WereWolf 



Drużyna: Nie Wiem
Tarcza: Winmau Blade 4, Bull's Advantage Trainer
Lotki: Steel - McCoy Marksman 26g, Soft - McCoy Marksman 18g
Pomógł: 10 razy
Wiek: 36
Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 307
Skąd: Głogów
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 1:25 pm   

cris132 napisał/a:
WereWolf napisał/a:
lub masz możliwość uzgodnienia takich rzeczy z adminem sieci

w moim przypadku - Orange - myślisz, że jest szansa na dogadanie się z adminem ?? :D

jak byś miał znajomego admina, to może... choć to wątpliwa sprawa :)

w każdym razie jak byś się nie dogadał, to polecam hamachi, też działa :D
 
 
 
Yeety 


Tarcza: Winmau Blade 4
Lotki: Winmau Mark Webster 20g
Wiek: 29
Dołączył: 27 Gru 2007
Posty: 129
Skąd: Stalowa Wola/Lublin
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 8:06 pm   

Jeden problem rozwiązałem, ale pojawił się drugi :cry:

Jak chcę się zalogować na RuSys to wyskakuje okienko:

"An unhandled exception has occurred in your application. If you click Continue, the application will ignore this error and attempt to continue. If you click Quit, the application will be shut down immediately.

The type initializer fot System.Net.IPAddress threw an exception."


Wczoraj wszystko działało. Dzisiaj zaczęło szwankować.

Dodam, że wcześniej (dzisiaj) zainstalowałem sobie Hamachi,bo wyskakiwał błąd jak u cris132.
 
 
 
BZYKOL 



Drużyna: Underground Ruda Śl.
Tarcza: Unicorn Ecplipse Pro i Winmau PRO SFB
Lotki: Aztec 18gK1 i Bull's 23gr
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 24 Cze 2008
Posty: 195
Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Sob Gru 05, 2009 1:28 pm   

Dokladnie tak jak piszecie, jezeli obie osoby maja wewnetrrzne IP trzeba grac przez hamachi

Jezleli ktos ma u siebie ruter i dzieli internet nalezy przkierowac IP przez funkjce DMZ na ruterze.

Yeety napisał/a:
Jak chcę się zalogować na RuSys to wyskakuje okienko:

Nie rozumie po co sie logujesz na rusys ?

A problemy z dzilaniem dartpro, moga wystapic gdy mamy ziasntalowany .net w wersji 2.0 lub 3.0. Program dziala praktycznie bez blednie tylko na 1.1.

WereWolf, ty tez grasz z nami ?
 
 
 
WereWolf 



Drużyna: Nie Wiem
Tarcza: Winmau Blade 4, Bull's Advantage Trainer
Lotki: Steel - McCoy Marksman 26g, Soft - McCoy Marksman 18g
Pomógł: 10 razy
Wiek: 36
Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 307
Skąd: Głogów
Wysłany: Sob Gru 05, 2009 2:24 pm   

w sumie nie byłem przekonany, ale po dzisiejszym próbnym meczu (który wyszedł dość niespodziewanie, bo testowaliśmy tylko połączenie) z Yeety, stwierdziłem, że chyba spróbuję :)

więc możecie mnie dopisać do listy :)
 
 
 
Yeety 


Tarcza: Winmau Blade 4
Lotki: Winmau Mark Webster 20g
Wiek: 29
Dołączył: 27 Gru 2007
Posty: 129
Skąd: Stalowa Wola/Lublin
Wysłany: Sob Gru 05, 2009 7:01 pm   

OK, Problem rozwiązany - dzięki za pomoc WereWolf. Czekam już na pierwszy mecz w turnieju.

Jak ktoś chce rozegrać jakiś sparing to zapraszam ( jestem zawsze wieczorem przy tarczy i na kompie ;p )
 
 
 
geddeon 
st.ogn. rez.



Drużyna: Dartchester Utd. Krk
Tarcza: Bull Advantage II
Lotki: Unicorn - Gripper - 22g
Pomógł: 1 raz
Wiek: 47
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 1840
Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 3:22 am   

czyli wstępnie tabela może wyglądać tak:


Chociaż miejmy nadzieje ze liczba chętnych jeszcze się zwiększy

Kilka drobnych sugestii:
ad
Cytat:
4. Termin umawiania się na mecz - mile widziany weekend poprzedzający tydzień z meczem, maksymalnie poniedziałek tygodnia z meczem (w wyjątkowych sytuacjach po uzgodnieniu przez strony możliwość rozegrania meczu w tygodniu poprzedzającym właściwy tydzień, lub w następnym po nim).

proponowałbym dokładne wyznaczenie terminu rozgrywania meczu np. 1.kolejka => 7.01-10.01(czw-pt-sob-nd) a umawiać można się np.do czwartku.
jesli ktos nie będzie mógł zagrac w wyznaczonym terminie powiadamia o tym na forum(po wcześniejszym uzgodnieniu z przeciwnikiem) i podaje nowy ustalony termin.

ad
Cytat:
8. O miejscu w turnieju decyduje ilość zdobytych punktów. Przy równej punktacji decyduje większa ilość legów wygranych, a przy ich równowadze mniejsza ilość legów przegranych.
a przy równowadze legów przegranych decyduje bezpośredni wynik między zainteresowanymi.(taki dopisek)

Co do tabeli i wyników to znalazłem coś takiego:
http://www.dartpro.ligspace.pl/
Wpisałem wszystkich zgłoszonych zrobiłem symulacje i tak to wygląda.
 
 
 
krycha23 



Drużyna: Cheltenham Team
Tarcza: TARGET Pro Tour Jackpot
Lotki: Target Carrera C4 22g
Pomógł: 15 razy
Wiek: 34
Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 1093
Skąd: UK - Cheltenham
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 11:29 am   

Wyglada to OK.
Mam tylko pytanie w sprawie statystyk meczowych.Szczerze to nigdy sie im nie przygladalem po rozegranych meczach.Z tego co pamietam to program dartpro wylicza srednia na lotke przeliczajac kazdy leg i je sumuje,ale grajac np. 11 legow, gdzie znajde ,ktora lotka zostal zapiety pierwszy,drugi i kolejny leg,najwyzszy checkout itd ?
Jesli trzeba bedzie sprawdzac pod katem statystyk kazdego lega 'recznie' to moze to wybijac z 'rytmu', na pewno wiecie o co mi chodzi.
 
 
krycha23 



Drużyna: Cheltenham Team
Tarcza: TARGET Pro Tour Jackpot
Lotki: Target Carrera C4 22g
Pomógł: 15 razy
Wiek: 34
Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 1093
Skąd: UK - Cheltenham
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 11:29 am   

:lotka:
 
 
geddeon 
st.ogn. rez.



Drużyna: Dartchester Utd. Krk
Tarcza: Bull Advantage II
Lotki: Unicorn - Gripper - 22g
Pomógł: 1 raz
Wiek: 47
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 1840
Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 11:44 am   

Myślę że wystarczy zapisać po każdym legu (gdzies na kartce) lotkę , zapięcie czy też max, średnich chyba nie będziemy wpisywać


Zaczekajmy na opinie pomysłodawców
 
 
 
BZYKOL 



Drużyna: Underground Ruda Śl.
Tarcza: Unicorn Ecplipse Pro i Winmau PRO SFB
Lotki: Aztec 18gK1 i Bull's 23gr
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 24 Cze 2008
Posty: 195
Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 1:25 pm   

Motyw z ligspace bardzo udany :)

Co do statystyk to bez przesady :) Maxy i najlepsze zapiecie mozna dac, a nie wszystkie powyzej ilus tam :P Na koniec rozgrywki DP pyta sie czy zapisac, ja zawsze zapisuje i mozna wtedy tam zobaczyc ile maxow, najwieksze zapiecie, oraz najkrotszy leg (czyli ktora lotka zkonczylismy) i to starczy wg mnie :)




Edit:
mamy 10 chlopa , nudel gra takze :)
A moj zagraniczyny kolega niestety nie zagra
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group