DART - zdjęcia Strona Główna DART - zdjęcia
Witamy na forum dyskusyjnym wszystkich miłośników darta niezależnie od miejsca zamieszkania, przynależności klubowej, organizacyjnej, itp.
Zarejestruj się i dyskutuj z nami.


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Programy komputerowe do darta
Autor Wiadomość
Duqq 



Dołączył: 22 Sty 2010
Posty: 41
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 12:04 pm   Programy komputerowe do darta

W jednym z tematow rozpoczela sie dyskusja dotyczaca programow, wiec mysle, ze zalozenie osobnego tematu dotyczacego jedynie programow do darta, bedzie dobrym pomyslem.

Bylo kiedys juz troche o programach napisane, ale wiele z linkow wtedy podanych juz nie dziala, lub informacje sa nieaktualne.

Wiec zakladam nowy watek w ktorym na biezaco bedzie mozna rozmawiac o programach komputerowych dotyczacych darta.

Ja rowniez zainstalowalem DartPro i mi nie dziala na Viscie. Mimo, ze na stronie programu w tabelce przy .NetFramework i MDAC mam napisane You're OK. Program sam w sobie sie uruchamia, jednak przy probie uruchomienia np 501vsMe sie zawiesza, a czasem wyskakuja bledy. Po prostu wydaje mi sie, ze autor programu o nim zapomnial i juz go nieaktualizuje. Przeciez wiele osob nie bedzie wracalo do starszej wersji Frameworka, bo znow inne programy wymagaja nowszych wersji.

Wiec znane sa wam moze jakies inne programy do darta, podobne w dzialaniu do DP?
 
 
WereWolf 



Drużyna: Nie Wiem
Tarcza: Winmau Blade 4, Bull's Advantage Trainer
Lotki: Steel - McCoy Marksman 26g, Soft - McCoy Marksman 18g
Pomógł: 10 razy
Wiek: 36
Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 307
Skąd: Głogów
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 12:42 pm   Re: Programy komputerowe do darta

Duqq napisał/a:
Ja rowniez zainstalowalem DartPro i mi nie dziala na Viscie. Mimo, ze na stronie programu w tabelce przy .NetFramework i MDAC mam napisane You're OK. Program sam w sobie sie uruchamia, jednak przy probie uruchomienia np 501vsMe sie zawiesza, a czasem wyskakuja bledy. Po prostu wydaje mi sie, ze autor programu o nim zapomnial i juz go nieaktualizuje. Przeciez wiele osob nie bedzie wracalo do starszej wersji Frameworka, bo znow inne programy wymagaja nowszych wersji.

więc tak...
sam autor programu pisze na swojej stronie o rozwiązaniu problemu, ale o tym za chwilę...

jeśli ktoś chce, może wrócić do starej wersji Frameworka i nie ma z tym większego problemu (no chyba, że ktoś korzysta z programów, które wymagają nowszej)

jeśli ktoś nie chce/nie może instalować starej, jest sposób na uruchamianie DartPro na Viście, trochę męczący na dłuższą metę, ale działa - i o tym właśnie pisze autor:
Cytat:
Problem when saving games - If you experience problems with DartPro choking on Date/Time and strange Average values, go to Control Panel|Regional And Language Options and change your format to English(United States). DartPro will now recognize your Date/Time settings as valid entries. You can change it back to the format you were using and the fix will stick.

w skrócie: z niewiadomych powodów, program współpracując z nowszym frameworkiem ma problem z formatem daty... przed uruchomieniem programu trzeba zmienić format wyświetlanej daty w panelu sterowania z polskiego na angielski (usa)

Duqq napisał/a:
Wiec znane sa wam moze jakies inne programy do darta, podobne w dzialaniu do DP?

jeśli chodzi o samą punktację w grach x01 (choć jest też plugin do statystyk, nie tak zaawansowany jak w DartPro, ale zawsze), to jest jeszcze program o nazwie n01
 
 
 
rybajg 


Tarcza: Winmau Blade 4
Lotki: Harrows Magnum 23g
Pomógł: 4 razy
Wiek: 41
Dołączył: 26 Lip 2009
Posty: 719
Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 1:21 pm   

Oprócz n01 jest jeszcze podobny nScore, który oprócz x01 ma też cricketa, haft-it, itp..
Link do angielskiej strony Japończyków, którzy to zrobili: http://www.nakka.com/soft/nscore/index_eng.html , z niej można oczywiście pobrać te programiki, a jeśli ktoś będzie miał problemy niech da maila na priv to prześlę
 
 
 
JureXXX 



Tarcza: Winmau Champions Choice II/Bulls Advantage II
Lotki: soft kombinowane ok. 20g/steel Unicorn Phase 5 Black 26g
Pomógł: 6 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Mar 2009
Posty: 151
Skąd: Toruń
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 2:01 pm   

Ja używam n01 fajny programik symulujący grę z przeciwnikiem :)
 
 
lukizc 


Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 47
Skąd: Poland
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 3:05 pm   

A macie coś może na komórkę? Na symbiana czy cóś :P
 
 
 
CYBERNAUTA 



Tarcza: Blada Trójca
Lotki: Modyfikowane hybrydy :)
Pomógł: 32 razy
Dołączył: 04 Lut 2007
Posty: 1141
Skąd: PL
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 3:13 pm   

Pod symbiana widziałem tylko gierki w darta, ale żadnych programów liczących.
 
 
JureXXX 



Tarcza: Winmau Champions Choice II/Bulls Advantage II
Lotki: soft kombinowane ok. 20g/steel Unicorn Phase 5 Black 26g
Pomógł: 6 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Mar 2009
Posty: 151
Skąd: Toruń
Wysłany: Śro Lut 03, 2010 5:19 pm   

kurde cud się zdarzył :D chciałem zainstalować dla odmiany nowszego frameworka (3,5) wyskoczył błąd i myślę dupa nic z tego, po czym zainstalowałem dart pro też wyskoczył jakiś błąd i teraz wszystko działa dobrze :D
 
 
geddeon 
st.ogn. rez.



Drużyna: Dartchester Utd. Krk
Tarcza: Bull Advantage II
Lotki: Unicorn - Gripper - 22g
Pomógł: 1 raz
Wiek: 47
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 1840
Skąd: Kraków
Wysłany: Śro Lut 03, 2010 6:27 pm   

mi też wyskoczył dziś jakis błą ze nie mogę serwera zrobić... cos tam cos tam i mam spróbować później ..... spróbowałem i udało się
:lol:
 
 
 
Duqq 



Dołączył: 22 Sty 2010
Posty: 41
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 5:14 pm   

a ja mam takie pytanie odnosnie ProDarta.

Chcialem zagrac 501 no i gram, az dochodze do tego momentu, w ktorym pojawily sie moje watplwosci.



Mianowicie rozumiem ze w pole A wpisuje wynik ze wszystkich 3 lotek? Chyba tak, bo kiedy wpisze tam jakis wynik to pojawia sie od razu srednia z 3 lotek.
Tyle, ze co zrobic kiedy jestem w takiej hipotetycznej sytuacji jak na screenie. Czyli jak widac na polu B zdobylem takie sumy punktow, ze ostatecznie zostalo mi 31 punktów do końca. Chce to zakonczyc doublem, wiec teoretycznie powinienem rzucic np.: 11 + D10. No, ale co mam wpisac w pole A, kiedy rzucilem T20? Zdobylem wtedy 60 punktow, czyli rozumiem, ze to juz koniec tej serii i pozostalych 2 lotek ni emusze rzucac?

Albo, zeby bylo czytelniej zostaly mi do konca 2 punkty. Czyli musze rzucic D1, aby skonczyc gre. No ale na poczatku trafiam w inna liczbe, dajmy na to w 14 i co wtedy mam wpisac w pole A? Czy jezeli w danej serii w trzeciej lotce trafie w D1 to sie liczy? Czy musze wtedy pierwsza lotka trafic w D1, a jak trafie inna liczbe to juz cala seria stracona i mam za nia 0 punktow?
 
 
nicolov 



Drużyna: Czepak Team
Tarcza: Blade 4
Lotki: Target 18g
Pomógł: 3 razy
Wiek: 23
Dołączył: 22 Sty 2010
Posty: 336
Skąd: Gniezno
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 5:42 pm   

Np.
Jeśli masz 4 do końca trafiasz pierwszą lotką zamiast D2 piętnastkę (S15) no to fura, nie rzucasz kolejnych lotek i wpisujesz do DartPro ,,0". I tyle. Tak ja rozumiem ten problem.
 
 
andkrol 


Tarcza: WINMAU Blade 4
Lotki: WINMAU 25g
Pomógł: 6 razy
Wiek: 51
Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 675
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 5:45 pm   

Duqq napisał/a:
Albo, zeby bylo czytelniej zostaly mi do konca 2 punkty. Czyli musze rzucic D1, aby skonczyc gre. No ale na poczatku trafiam w inna liczbe, dajmy na to w 14 i co wtedy mam wpisac w pole A? Czy jezeli w danej serii w trzeciej lotce trafie w D1 to sie liczy? Czy musze wtedy pierwsza lotka trafic w D1, a jak trafie inna liczbe to juz cala seria stracona i mam za nia 0 punktow?

Jeżeli masz 2 pkt. do końca i rzucisz 2 razy w oponę a trzeci raz D1 to wpisujesz 2 i kończysz lega. Natomiast jakiekolwiek inne trafienie (w przypadku kiedy masz 2 do końca) powoduje zakończenie twojej kolejki i przejście do następnej. Czyli jeżeli jakąkolwiek którą lotką (1-szą, 2-gą, 3-ią) rzucisz "1" to jest koniec kolejki wpisujesz 1 albo furę. Trzeba uważać na jedna sprawę, np teoretycznie rzucając w D1 dwa razy trafiam w oponę a trzeci raz lotka mi wypada z ręki i trafia w pojedyncze pole "2" to nie wpisujesz rzuconego wyniku bo program zinterpretuje to jako rzucenie kończącej podwójnej D1. Wpisujesz wtedy albo 1 albo jakąkolwiek furę, np 3. Program przejdzie do następnej kolejki. Tyczy się to każdego zakończenia. Np. mając 32 do końca i rzucając 16, opona, opona wpisujesz 16 i zostaje Ci 16 na następna kolejkę, ale rzucając 16, opona, 16 wpisujesz albo 31 (wtedy nie możesz w następnej kolejce zakończyć podwójną), albo od 33 w górę, a w każdym wypadku program wpisze Ci "0" i przejdzie do następnej kolejki. Chyba, że rzucisz 16 a następnie D8 to trzeciej lotki nie rzucasz bo zakończyłeś lega i z czystym sumieniem wpisujesz w programie 32 i koniec :lol:
 
 
 
krycha23 



Drużyna: Cheltenham Team
Tarcza: TARGET Pro Tour Jackpot
Lotki: Target Carrera C4 22g
Pomógł: 15 razy
Wiek: 34
Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 1093
Skąd: UK - Cheltenham
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 5:46 pm   

nicolov napisał/a:
Np.
Jeśli masz 4 do końca trafiasz pierwszą lotką zamiast D2 piętnastkę (S15) no to fura, nie rzucasz kolejnych lotek i wpisujesz do DartPro ,,0". I tyle. Tak ja rozumiem ten problem.

Dokladnie tak i po problemie.Mozna takze wpisac liczbe kta sie rzucilo np. pozostaje 31 a sie z furowalo i rzucilo sie 40.Gdy wpisze sie ta liczbe dartpro uzna to za fure i bedzie wpisane automatycznie 0.
 
 
nicolov 



Drużyna: Czepak Team
Tarcza: Blade 4
Lotki: Target 18g
Pomógł: 3 razy
Wiek: 23
Dołączył: 22 Sty 2010
Posty: 336
Skąd: Gniezno
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 5:50 pm   

krycha23 napisał/a:
Dokladnie tak i po problemie.Mozna takze wpisac liczbe kta sie rzucilo np. pozostaje 31 a sie z furowalo i rzucilo sie 40.Gdy wpisze sie ta liczbe dartpro uzna to za fure i bedzie wpisane automatycznie 0.


No, dokładnie. Tak również można.
 
 
Duqq 



Dołączył: 22 Sty 2010
Posty: 41
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 6:49 pm   

No to wszystko jasne, dzieki za odpowiedzi i sorry za maly offtop ;)
 
 
andkrol 


Tarcza: WINMAU Blade 4
Lotki: WINMAU 25g
Pomógł: 6 razy
Wiek: 51
Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 675
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 7:00 pm   

Duqq napisał/a:
sorry za maly offtop

Co wy z tymi offtop-ami zaczęliście. Dwa lata nie przeszkadzały nikomu drobne odstępstwa i ewoluowanie rozmów w innych kierunkach. Rzadko kiedy temat był wydzielony, czy przeniesiony, a teraz tylko przepraszam, przepraszam, przepraszam. Testosteron nam się kończy czy co? ;)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group