DART - zdjęcia Strona Główna DART - zdjęcia
Witamy na forum dyskusyjnym wszystkich miłośników darta niezależnie od miejsca zamieszkania, przynależności klubowej, organizacyjnej, itp.
Zarejestruj się i dyskutuj z nami.


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Programy komputerowe do darta
Autor Wiadomość
marcin1988 



Tarcza: Best Sporting Q6-89C
Lotki: Harrows Matrix 16g
Wiek: 29
Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 31
Skąd: Włocławek
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 7:02 pm   

Duqq napisał/a:
No to wszystko jasne, dzieki za odpowiedzi i sorry za maly offtop


Przecież to nie offtop. Pisałeś o czymś co dotyczyło programu do darta :wink:
 
 
Duqq 



Dołączył: 22 Sty 2010
Posty: 41
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 7:26 pm   

No w zasadzie tak, choc troche tez dotyczylo samych zasad ;)

Tak czy inaczej wlasnie skonczylem swoja trzecia gre 501 d.o. i udalo mi sie skonczyc 54 lotka :P Calkiem biednie, no ale i tak jestem z siebie dumny :D
 
 
DaMasta 


Tarcza: Target Pro Play
Lotki: Targer Precision Distinction 18g
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 18 Lip 2009
Posty: 65
Skąd: Pabianice
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 9:22 pm   

to ja tez przeprosze za offa ale moze ktos ma ochote jakis sparing zagrac:P
 
 
 
andkrol 


Tarcza: WINMAU Blade 4
Lotki: WINMAU 25g
Pomógł: 6 razy
Wiek: 51
Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 675
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 9:45 pm   

DaMasta,
chętnie
 
 
 
lukizc 


Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 47
Skąd: Poland
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 8:15 pm   

A ja mam problem z DartPro, gry wszystko fajnie chodzi, ale po skończonym 501, gdy chcę zapisać gre to wyskakuje jakiś błąd z DataTime i muszę zamknąć grę. Nie było by źle gdyby nie fakt, że później program się nie włącza i potrzebny jest reinstall :roll: Mieliście taki przypadek, wiecie jak z tym się uporać?
 
 
 
Duqq 



Dołączył: 22 Sty 2010
Posty: 41
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 8:46 pm   

luki14 napisał/a:
A ja mam problem z DartPro, gry wszystko fajnie chodzi, ale po skończonym 501, gdy chcę zapisać gre to wyskakuje jakiś błąd z DataTime i muszę zamknąć grę. Nie było by źle gdyby nie fakt, że później program się nie włącza i potrzebny jest reinstall :roll: Mieliście taki przypadek, wiecie jak z tym się uporać?

U mnie bylo to samo. Jezeli tak jak ja masz Viste to rozwiazaniem jest w Panel Sterowania -> Opcje regionalne i jezykowe -> opcja "biezacy format" zmiana z Polski (Polska) na Angielski (Stany Zjednoczone).

Po tym zabiegu DartPro sie wlacza i wylacza normalnie, wszystko sie zapisuje i chodzi jak powinno.

Opcje regionalne po wylaczeniu programu mozna spokojnie znow przelaczyc na Polske, a na US zmienic ponownie przed wlaczeniem programu.
 
 
Szalone OkO 



Tarcza: Blade III
Lotki: 18 g :)
Wiek: 25
Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 30
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 8:50 pm   

Witam, nawiązując do problemów z DP :D , może ktoś spotkał się już z pewnym problemem z opcja Remote 501, gdy próbuje postawić serwer wyskakuje mi błąd



gdy chce do kogoś dołączyć, wyskakuje komunikat ze serwer jest wyłączony :(
 
 
 
krycha23 



Drużyna: Cheltenham Team
Tarcza: TARGET Pro Tour Jackpot
Lotki: Target Carrera C4 22g
Pomógł: 15 razy
Wiek: 34
Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 1093
Skąd: UK - Cheltenham
Wysłany: Śro Lut 10, 2010 6:32 pm   

Nastepnym razem kliknij w 'details' i zrob sreen shota.Zalacz fote na forum.Byc moze moj znajomy poradzi cos na to.Na chwile obecna ciezko mu cokolwiek doradzic.Byc moze to jakis firewall? Jakiego masz zainstalowanego pod winde?
 
 
Szalone OkO 



Tarcza: Blade III
Lotki: 18 g :)
Wiek: 25
Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 30
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Śro Lut 10, 2010 7:10 pm   

See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.TypeInitializationException: The type initializer for "System.Net.IPAddress" threw an exception. ---> System.TypeInitializationException: The type initializer for "System.Net.Sockets.Socket" threw an exception. ---> System.Net.Sockets.SocketException: Nie można przeprowadzić operacji na gnieździe, ponieważ w systemie brakuje miejsca na bufor lub ponieważ została zapełniona kolejka
at System.Net.Sockets.Socket.InitializeSockets()
at System.Net.Sockets.Socket..cctor()
--- End of inner exception stack trace ---
at System.Net.Sockets.Socket.InitializeSockets()
at System.Net.IPAddress..cctor()
--- End of inner exception stack trace ---
at System.Net.Sockets.TcpListener..ctor(Int32 port)
at DartPro.frmServer..ctor()
at DartPro.frmContainer.mnu1on1Remote_Click(Object sender, EventArgs e)
at TD.SandBar.ButtonItemBase.OnActivate()
at TD.SandBar.ButtonItem.OnActivate()
at TD.SandBar.ToolBar.OnItemRelease(ToolbarItemBase item, Point position)
at TD.SandBar.ToolBar.OnMouseUp(MouseEventArgs e)
at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
at TD.SandBar.ToolBar.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
at System.Windows.Forms.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
Assembly Version: 1.0.5000.0
Win32 Version: 1.1.4322.573
CodeBase: file:///c:/windows/microsoft.net/framework/v1.1.4322/mscorlib.dll
----------------------------------------
DartPro
Assembly Version: 2.9.0.0
Win32 Version: 2.9.0.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files/Rusys/DartPro/DartPro.exe
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Assembly Version: 1.0.5000.0
Win32 Version: 1.1.4322.573
CodeBase: file:///c:/windows/assembly/gac/system.windows.forms/1.0.5000.0__b77a5c561934e089/system.windows.forms.dll
----------------------------------------
System
Assembly Version: 1.0.5000.0
Win32 Version: 1.1.4322.573
CodeBase: file:///c:/windows/assembly/gac/system/1.0.5000.0__b77a5c561934e089/system.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Assembly Version: 1.0.5000.0
Win32 Version: 1.1.4322.573
CodeBase: file:///c:/windows/assembly/gac/system.drawing/1.0.5000.0__b03f5f7f11d50a3a/system.drawing.dll
----------------------------------------
SandBar
Assembly Version: 1.1.0.2
Win32 Version: 1.1.0.2
CodeBase: file:///C:/Program%20Files/Rusys/DartPro/SandBar.DLL
----------------------------------------
Microsoft.VisualBasic
Assembly Version: 7.0.5000.0
Win32 Version: 7.10.3052.4
CodeBase: file:///c:/windows/assembly/gac/microsoft.visualbasic/7.0.5000.0__b03f5f7f11d50a3a/microsoft.visualbasic.dll
----------------------------------------
WizardFramework
Assembly Version: 1.0.1.0
Win32 Version: 1.0.1.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files/Rusys/DartPro/WizardFramework.DLL
----------------------------------------

************** JIT Debugging **************
To enable just in time (JIT) debugging, the config file for this
application or machine (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.

For example:

<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the machine
rather than being handled by this dialog.





To jest cala treść tych detali, mam Windows 7, dodam ze wszystko działało i nagle przestało :( podejrzewam ze jakaś aktualizacja coś namieszała ;/
 
 
 
marcin1988 



Tarcza: Best Sporting Q6-89C
Lotki: Harrows Matrix 16g
Wiek: 29
Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 31
Skąd: Włocławek
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 9:06 am   

Ja dzisiaj próbowałem odpalić DartPro i wyskoczyło mi coś takiego





A tak pozatym posiada ktoś może jakieś arkusze kalkulacyjne w excelu do prowadzenia statystyk dartowych? Przeglądałem forum i znalazłem kilka, ale linki do nich niestety wymarły.
 
 
andkrol 


Tarcza: WINMAU Blade 4
Lotki: WINMAU 25g
Pomógł: 6 razy
Wiek: 51
Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 675
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 12:51 pm   

marcin1988 napisał/a:
A tak pozatym posiada ktoś może jakieś arkusze kalkulacyjne w excelu do prowadzenia statystyk dartowych? Przeglądałem forum i znalazłem kilka, ale linki do nich niestety wymarły.
Wczoraj wysłałem Ci pliki na emaila (501 ze statystykami)
 
 
 
marcin1988 



Tarcza: Best Sporting Q6-89C
Lotki: Harrows Matrix 16g
Wiek: 29
Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 31
Skąd: Włocławek
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 12:55 pm   

andkrol napisał/a:
Wczoraj wysłałem Ci pliki na emaila (501 ze statystykami)


Bardzo dziękuję. Arkusze są świetne napewno się przydadzą :) Jak możesz to wrzuć je też na forum, inni też pewnie chcieliby skorzystać :)
 
 
andkrol 


Tarcza: WINMAU Blade 4
Lotki: WINMAU 25g
Pomógł: 6 razy
Wiek: 51
Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 675
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 5:13 pm   

marcin1988 napisał/a:
Jak możesz to wrzuć je też na forum, inni też pewnie chcieliby skorzystać

Szablony Excel - tabele wraz z wykresami - do treningu 501 wersja 97
Szablony Excel - tabele wraz z wykresami - do treningu 501 wersja 2007
 
 
 
wolf 



Drużyna: Wieża Tarowskie Góry
Tarcza: Winmau blade 3
Lotki: Unicorn 20g soft, Target Alan Tabern Stone 23g steel
Wiek: 26
Dołączył: 14 Maj 2010
Posty: 85
Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: Pią Maj 14, 2010 3:20 pm   

jestem programistą, a raczej programista to za duże słowo, ale pokodzić coś umiem:D:D a Wiec mam wplanie napisać własny program do treningów, z opcją gry multiplayer nawet do 4 zawodników, bo taką mam potrzebę:) co przewiduje czego nie mają te programy?? przedewszystkim wprowadzanie danych, zamierzam przypisać do klawiszy od q do p i od a do l przypisac pola, wydaje mi sie, że takie rozwiązanie jest dużo szybsze, czywiscie jeśli będzie D lub T to przed klawiszem da się przedrostek 2;lub3. Co jeszcze planuje zrobic, w trybie trening zapisywanie do pliku wyników, co pozwoli na jakieś statystyki, dlatego że wprowadzamy w szybki sposób każdą lotkę statystyki będą mogły bardziej prawdziwy, a przynjamniej tak mi się wydaję. Gram od miesiąca, może trochę ponad w darta, rzedko trenuje, 501 koncze na ogół 12-16 runda chodz zdarza się lepiej:) dlatego kieruje sie do Was z pytaniem czy jest w ogóle sens pisać taki program i co byś Cie tam chętnie widzieli??:)
 
 
 
wolf 



Drużyna: Wieża Tarowskie Góry
Tarcza: Winmau blade 3
Lotki: Unicorn 20g soft, Target Alan Tabern Stone 23g steel
Wiek: 26
Dołączył: 14 Maj 2010
Posty: 85
Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: Pią Maj 14, 2010 3:21 pm   

Szalone OkO napisał/a:
See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.TypeInitializationException: The type initializer for "System.Net.IPAddress" threw an exception. ---> System.TypeInitializationException: The type initializer for "System.Net.Sockets.Socket" threw an exception. ---> System.Net.Sockets.SocketException: Nie można przeprowadzić operacji na gnieździe, ponieważ w systemie brakuje miejsca na bufor lub ponieważ została zapełniona kolejka
at System.Net.Sockets.Socket.InitializeSockets()
at System.Net.Sockets.Socket..cctor()
--- End of inner exception stack trace ---
at System.Net.Sockets.Socket.InitializeSockets()
at System.Net.IPAddress..cctor()
--- End of inner exception stack trace ---
at System.Net.Sockets.TcpListener..ctor(Int32 port)
at DartPro.frmServer..ctor()
at DartPro.frmContainer.mnu1on1Remote_Click(Object sender, EventArgs e)
at TD.SandBar.ButtonItemBase.OnActivate()
at TD.SandBar.ButtonItem.OnActivate()
at TD.SandBar.ToolBar.OnItemRelease(ToolbarItemBase item, Point position)
at TD.SandBar.ToolBar.OnMouseUp(MouseEventArgs e)
at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
at TD.SandBar.ToolBar.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
at System.Windows.Forms.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
Assembly Version: 1.0.5000.0
Win32 Version: 1.1.4322.573
CodeBase: file:///c:/windows/microsoft.net/framework/v1.1.4322/mscorlib.dll
----------------------------------------
DartPro
Assembly Version: 2.9.0.0
Win32 Version: 2.9.0.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files/Rusys/DartPro/DartPro.exe
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Assembly Version: 1.0.5000.0
Win32 Version: 1.1.4322.573
CodeBase: file:///c:/windows/assembly/gac/system.windows.forms/1.0.5000.0__b77a5c561934e089/system.windows.forms.dll
----------------------------------------
System
Assembly Version: 1.0.5000.0
Win32 Version: 1.1.4322.573
CodeBase: file:///c:/windows/assembly/gac/system/1.0.5000.0__b77a5c561934e089/system.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Assembly Version: 1.0.5000.0
Win32 Version: 1.1.4322.573
CodeBase: file:///c:/windows/assembly/gac/system.drawing/1.0.5000.0__b03f5f7f11d50a3a/system.drawing.dll
----------------------------------------
SandBar
Assembly Version: 1.1.0.2
Win32 Version: 1.1.0.2
CodeBase: file:///C:/Program%20Files/Rusys/DartPro/SandBar.DLL
----------------------------------------
Microsoft.VisualBasic
Assembly Version: 7.0.5000.0
Win32 Version: 7.10.3052.4
CodeBase: file:///c:/windows/assembly/gac/microsoft.visualbasic/7.0.5000.0__b03f5f7f11d50a3a/microsoft.visualbasic.dll
----------------------------------------
WizardFramework
Assembly Version: 1.0.1.0
Win32 Version: 1.0.1.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files/Rusys/DartPro/WizardFramework.DLL
----------------------------------------

************** JIT Debugging **************
To enable just in time (JIT) debugging, the config file for this
application or machine (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.

For example:

<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the machine
rather than being handled by this dialog.





To jest cala treść tych detali, mam Windows 7, dodam ze wszystko działało i nagle przestało :( podejrzewam ze jakaś aktualizacja coś namieszała ;/


masz wystarczajaca miejsca na partycji systemowej??:P po resecie dzieje sie tak samo??:P masz mocny komputer??:D
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group